Aantal startende ondernemers neemt toe | Start Met Gemak

Aantal startende ondernemers neemt toe

terug

Startende ondernemers laten zich niet afschrikken door het coronavirus. De afgelopen vier maanden ligt het aantal startende ondernemingen namelijk hoger dan dezelfde periode in 2019. Dat bleek uit de eerste KVK Trendrapportage die 6 oktober verscheen. Tegenover het hogere aantal startende ondernemers in de maanden juni, juli, augustus en september staat ook het hogere aantal stoppende ondernemers in deze periode in 2019. Deze beweging van stoppende ondernemers startte zelfs al vanaf mei.

Meer startende ondernemers

In de rapportage komen verschillende trends naar voren. In de detailhandel neemt het aantal startende ondernemers het hardst toe in vergelijking met 2019, namelijk met maar liefst 42%. Dit komt voornamelijk door de online detailhandel. De sector horeca heeft het minste aantal starters in vergelijking met 2019. Al is de groei van het aantal bedrijven in de horeca al vanaf het begin van de corona-uitbraak negatief geweest.

Opvallend is grootste afname van het aantal stoppende ondernemingen in de sector land- en tuinbouw. De maand september had 57% minder stoppende ondernemingen dan dezelfde maand in 2019. In alle andere sectoren is een groeiende trend van het percentage stoppers. De grootste stijging in het percentage is te zien in de sector ICT en Media. In deze sector zijn namelijk 85% meer stoppende ondernemers in september 2020 ten opzichte van september 2019.

Wij vinden het een moedige ontwikkeling dat ondernemers zich niet laten tegenhouden door de coronacrisis. Wij vinden ondernemen het mooiste dat er is en vinden dat iedereen zou de kans moeten krijgen om succesvol te ondernemen. Ben je startend ondernemer en heb je hulp nodig bij de marketing voor jouw bedrijf? Wij helpen je graag op weg met vrijblijvend marketingadvies en de gratis marketing Quick Scan.

 

Doe de Quick Scan

Meer over dit onderwerp:

Nieuws

Start-Snel met de website voor startende ondernemers

We zouden het fantastisch vinden als iedereen de mogelijkheid zou hebben om van het ondernemerschap te mogen proeven. Daarom zijn onze programmeurs aan de slag gegaan met een professionele template..

Lees meer
Nieuws

Jouw aanbod laten opvallen voor de feestdagen 🎄✨

De feestdagen komen er weer aan en dit jaar zullen kerstaankopen op een andere manier zullen verlopen dan normaal. Ons team denkt met je mee hoe je jij jouw aanbod..

Lees meer
Nieuws

Welke marketing kosten kan ik verwachten?

Wij vinden het vanzelfsprekend om open en eerlijk te zijn over onze tarieven. Voor elke ondernemer, groot of klein, gelden namelijk dezelfde marketing kosten. Bij ons weet je gelijk waar..

Lees meer
Nieuws

Starten met marketing is nu nog gemakkelijker!

Met trots presenteren wij onze nieuwe website. Starten met marketing is nu nog makkelijker! Het is nu namelijk mogelijk om je eigen, gepersonaliseerde offerte samen te stellen. Op onze producten..

Lees meer
Nieuws

Stilzitten hoeft niet tijdens corona!

Laatst mochten we onze visie op de Corona crisis delen met andere ondernemers via het initiatief ‘Starten in Roermond‘ van de gemeente Roermond. Lees je mee? 👀 Dat veel ondernemers..

Lees meer