De handleiding voor het maken van een favicon | Start Met Gemak

De handleiding voor het maken van een favicon

terug

In deze handleiding leggen we je uit wat een favicon is, hoe je deze het handigst zelf kunt creëren én hoe je hem vervolgens zelf toevoegt aan jouw WordPress website. Wil jij ook zo’n favicon bij jouw website? Lees dan verder.

Wat is een favicon?

Je hebt het misschien ergens gelezen en bent eens gaan Googelen naar dat rare woord. Wat is een favicon eigenlijk? Een favicon is het icoontje dat je boven in de tabbladen ziet staan naast de titel van de website die je open hebt staan. In de afbeelding laten we je een voorbeeld zien. Een favicon is een vierkantje waarin je het beeldmerk voor jouw website weergeeft.

wat is een favicon

Waarom gebruik je een favicon?

Buiten dat het natuurlijk leuk uit ziet zo’n icoontje bij jouw website, heeft het ook een functie. Het zorgt namelijk voor herkenbaarheid van jouw website. Door jouw beeldmerk effectief in te zetten gaat jouw doelgroep het sneller herkennen. We worden immers sneller aangetrokken door beelden dan door tekst. Een favicon zorgt daarnaast voor een professionele uitstraling van jouw website (mits je hem goed gebruikt ;).

Hoe maak je een favicon?

Maar dan, hoe maak je een favicon? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Een favicon is een klein icoontje, daarom zijn de meeste details niet zichtbaar. Daarnaast is de ruimte die je kunt benutten altijd vierkant. Kies daarom voor een simpel beeldmerk als een letter of vorm van jouw logo.

Ontwerp jouw favicon

Je kunt jouw favicon maken in designprogramma’s als Photoshop of Illustrator. Beschik je niet over het Adobe pakket? Dan kun je ook eens aan de slag gaan met het gratis ontwerpprogramma Canva. Er bestaan ook verschillende favicon generators. Google maar eens, dan vind je er genoeg.

Hoe voeg je een favicon aan een WordPress website toe?

Je hebt jouw icoontje gemaakt, en dan? Log in op jouw WordPress website om jouw favicon toe te voegen. Ga naar ‘Weergave’ > ‘Customizer’ en klik vervolgens op ‘Site-identiteit’. Hier kun je de titel, ondertitel én favicon van jouw website aanpassen.

 

Heb je ergens hulp bij nodig? Stuur ons gerust een berichtje. We helpen je graag.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Hoe werken domeinnamen en hosting?

Domeinnamen en hosting zorgen ervoor dat jouw website online is. We leggen je zo simpel eenvoudig mogelijk uit hoe dit in zijn werk gaat. Wat is een domeinnaam? Jouw domeinnaam..

Lees meer

Het SEO Stappenplan

Aan de slag met jouw SEO Seach Engine Optimization oftewel SEO, gaat om de ranking van jouw website in Google. Goed gevonden worden in Google, dat is waar menig ondernemer zich..

Lees meer
Tips & Tricks

Zo maak je een professioneel visitekaartje

Visitekaartjes in deze tijd Visitekaartjes horen erbij; zelfs tijdens corona! LinkedIn maakt het gelukkig veel gemakkelijker om je zakelijke contacten overzichtelijk te houden maar toch zijn visitekaartjes allesbehalve overbodig. Het..

Lees meer

Jouw marketingstrategie op één A4

Jouw marketingstrategie op een A4tje Hoe ga je jouw bedrijf onder de aandacht brengen? Het is lastig om een rode draad te creëren voor jouw marketingactiviteiten. Maar we helpen je..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe ontwerp ik een professioneel logo?

We helpen je graag op weg met het ontwerpen van een fantastisch logo. De professionaliteit van een logo hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals originaliteit, leesbaarheid en kwaliteit. Een..

Lees meer