De handleiding voor het maken van een favicon | Start Met Gemak

De handleiding voor het maken van een favicon

terug

In deze handleiding leggen we je uit wat een favicon is, hoe je deze het handigst zelf kunt creëren én hoe je hem vervolgens zelf toevoegt aan jouw WordPress website. Wil jij ook zo’n favicon bij jouw website? Lees dan verder.

Wat is een favicon?

Je hebt het misschien ergens gelezen en bent eens gaan Googelen naar dat rare woord. Wat is een favicon eigenlijk? Een favicon is het icoontje dat je boven in de tabbladen ziet staan naast de titel van de website die je open hebt staan. In de afbeelding laten we je een voorbeeld zien. Een favicon is een vierkantje waarin je het beeldmerk voor jouw website weergeeft.

wat is een favicon

Waarom gebruik je een favicon?

Buiten dat het natuurlijk leuk uit ziet zo’n icoontje bij jouw website, heeft het ook een functie. Het zorgt namelijk voor herkenbaarheid van jouw website. Door jouw beeldmerk effectief in te zetten gaat jouw doelgroep het sneller herkennen. We worden immers sneller aangetrokken door beelden dan door tekst. Een favicon zorgt daarnaast voor een professionele uitstraling van jouw website (mits je hem goed gebruikt ;).

Hoe maak je een favicon?

Maar dan, hoe maak je een favicon? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Een favicon is een klein icoontje, daarom zijn de meeste details niet zichtbaar. Daarnaast is de ruimte die je kunt benutten altijd vierkant. Kies daarom voor een simpel beeldmerk als een letter of vorm van jouw logo.

Ontwerp jouw favicon

Je kunt jouw favicon maken in designprogramma’s als Photoshop of Illustrator. Beschik je niet over het Adobe pakket? Dan kun je ook eens aan de slag gaan met het gratis ontwerpprogramma Canva. Er bestaan ook verschillende favicon generators. Google maar eens, dan vind je er genoeg.

Hoe voeg je een favicon aan een WordPress website toe?

Je hebt jouw icoontje gemaakt, en dan? Log in op jouw WordPress website om jouw favicon toe te voegen. Ga naar ‘Weergave’ > ‘Customizer’ en klik vervolgens op ‘Site-identiteit’. Hier kun je de titel, ondertitel én favicon van jouw website aanpassen.

 

Heb je ergens hulp bij nodig? Stuur ons gerust een berichtje. We helpen je graag.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt..

Lees meer
Tips & Tricks

Waarom heeft je logo een update nodig?

Je logo is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je merkidentiteit. Het is voor de meeste mensen de eerste kennismaking met een bedrijf en wordt daarnaast in vrijwel alle marketinguitingen..

Lees meer
Tips & Tricks

Webdesign trends van dit jaar

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van websiteontwerpen. De webdesign trends voor dit jaar hebben wij op een rijtje gezet zodat jij je website op een mooie..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe schrijf je een goede ‘over ons’ pagina?

De ‘Over ons’ pagina is wellicht een van de moeilijkste pagina’s om te schrijven. Vaak ontbreekt dit bij bedrijven terwijl het een gemiste kans is; mensen doen namelijk graag zaken..

Lees meer
Tips & Tricks

Maatwerk website of template website?

Een maatwerk website of template website dient als een soort online visitekaartje van een bedrijf. Het is dus voor elke onderneming een van de beste middelen om zich online te..

Lees meer