Hoe ontwerp ik een professioneel logo? | Start Met Gemak

Hoe ontwerp ik een professioneel logo?

terug

We helpen je graag op weg met het ontwerpen van een fantastisch logo. De professionaliteit van een logo hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals originaliteit, leesbaarheid en kwaliteit.

Een professioneel logo is:

Origineel

Nee, dat hoeft niet te betekenen dat jouw logo heel speciaal of compleet out-of-the-box moet zijn. Wees anders dan jouw concurrenten, zo val je op en blijft jouw logo wellicht beter hangen. Het is goed om te laten zien dat je over het logo hebt nagedacht, juist dat straalt professionaliteit uit.

 

Laat zien wat je doet

logo maken

Wanneer klanten jouw logo ergens voorbij zien komen, is het duidelijk waar ze jou voor kunnen bellen. Dit kun je kenbaar maken door middel van jouw bedrijfsnaam, een beeldmerk of een bijpassende slogan.

 

Is leesbaar

Jouw logo moet in één oogopslag leesbaar zijn. We worden tegenwoordig overspoeld met informatie, dus wanneer we moeite moeten doen om iets te lezen dan haken we (meestal onbewust) af. Houd daarom tijdens het ontwerpen van jouw logo rekening met de leesbaarheid. Vraag ook anderen om hun mening over jouw logo, iedereen heeft weer een andere kijk.

 

Heeft de juiste formaten

Niets is zo slordig als een onscherp logo, zorg er daarom voor dat je de juiste bestandsgrootte en soorten gebruikt. Een PNG-bestand zorgt voor een transparante achtergrond, een EPS-bestand kun je gemakkelijk verkleinen en vergroten en een JPEG-bestand wordt voornamelijk voor afbeeldingen gebruikt.

Hulp nodig of is grafisch vormgeven niet jouw ding? Wij ontwerpen graag een professioneel en maatwerk logo voor jouw bedrijf. Bekijk onze kant-en-klare logo’s of vraag een maatwerk logo aan.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Waarom heeft je logo een update nodig?

Je logo is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je merkidentiteit. Het is voor de meeste mensen de eerste kennismaking met een bedrijf en wordt daarnaast in vrijwel alle marketinguitingen..

Lees meer
Tips & Tricks

De handleiding voor het maken van een favicon

In deze handleiding leggen we je uit wat een favicon is, hoe je deze het handigst zelf kunt creëren én hoe je hem vervolgens zelf toevoegt aan jouw WordPress website…

Lees meer
Tips & Tricks

Zo maak je een professioneel visitekaartje

Visitekaartjes in deze tijd Visitekaartjes horen erbij; zelfs tijdens corona! LinkedIn maakt het gelukkig veel gemakkelijker om je zakelijke contacten overzichtelijk te houden maar toch zijn visitekaartjes allesbehalve overbodig. Het..

Lees meer
Tips & Tricks

Aan de slag met grafisch vormgeven

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn voor jouw bedrijf? Wij geven je vier korte tips die je een eind op weg helpen. Canva Voor wie de Adobe..

Lees meer
Tips & Tricks

Zelf een folder of flyer ontwerpen 🎨

Wil je zelf aan de slag met het ontwerpen van een folder of flyer voor jouw bedrijf? Zit je al een uur te staren naar een leeg vel, omdat je..

Lees meer