In gesprek met De Kabath Vastgoedbeheer

donderdag 27 juli, 2023

Leegstandsbeheer: meer dan alleen verval voorkomen

In een levendig gesprek met het team achter De Kabath, een bloeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in leegstandsbeheer, wordt het ware hart van ondernemerschap onthuld. Voor de oprichters van De Kabath gaat hun missie verder dan alleen het voorkomen van verval in leegstaande panden. Het is een passievol streven om verlaten gebouwen nieuw leven in te blazen en ze te transformeren tot waardevolle activa voor de gemeenschap en het bedrijfsleven.

“Het begon allemaal met het besef dat er zoveel potentieel onbenut bleef in de verlaten gebouwen die we om ons heen zagen”, legt Joost, DGA van De Kabath, uit. “We zagen kansen om deze ruimtes te herontwikkelen en te benutten voor allerlei doeleinden, en dat vormde de kern van ons ondernemerschap.”

Het proces van leegstandsbeheer brengt natuurlijk zijn eigen set uitdagingen met zich mee. “Het vinden van de juiste panden om te beheren is soms een hele zoektocht”, zegt Alfons, de operationeel manager van De Kabath. “We moeten rekening houden met de locatie, de staat van het gebouw en de regelgeving. Maar wanneer we een pand vinden dat de potentie heeft om te schitteren, is dat echt een moment van vreugde voor ons.”

De Kabath heeft ook te maken gehad met de vooroordelen die soms gepaard gaan met leegstandsbeheer. “Mensen hebben vaak het idee dat leegstaande panden gewoon een bron van problemen zijn en dat het beter is om ze te negeren. Maar we willen laten zien dat deze gebouwen een positieve invloed kunnen hebben op de omgeving als ze op de juiste manier worden aangepakt.” 

Omgaan met verschillende stakeholders

Het omgaan met verschillende stakeholders is een essentieel aspect van het ondernemerschap van De Kabath. Als leegstandsbeheerder hebben ze te maken met een diverse groep belanghebbenden, waaronder gemeenten, vastgoedeigenaren, buurtbewoners en huurders. Het creëren van een balans tussen de behoeften en verwachtingen van al deze betrokken partijen vergt inzicht, diplomatie en toewijding.

“Elke stakeholder heeft zijn eigen belangen en prioriteiten”, merkt Bas op. “Het is onze verantwoordelijkheid om naar hen te luisteren en te begrijpen wat ze nodig hebben van het pand dat we beheren. Op die manier kunnen we oplossingen vinden die voor iedereen voordelig zijn.”

Soms kan het een uitdaging zijn om alle belangen op één lijn te krijgen. “We hebben geleerd dat open communicatie cruciaal is”, zegt Tim. “Door duidelijk te zijn over onze intenties en plannen, kunnen we vertrouwen opbouwen en samenwerking bevorderen. Het gaat er niet alleen om ons standpunt over te brengen, maar ook om te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben.”

Evianne voegt eraan toe: “Het is inspirerend om te zien hoe onze projecten mensen uit verschillende achtergronden samenbrengen. We hebben gezien hoe onze initiatieven een positieve invloed hebben op de lokale gemeenschappen, en dat is waar we het allemaal voor doen.”

Bijzondere projecten: een nieuw leven voor verlaten gevangenissen

Naast het aanpakken van leegstaande panden in stedelijke gebieden, heeft het ondernemerschap van De Kabath ook een heel bijzonder aspect: het herbestemmen van voormalige gevangenissen. Twee unieke projecten, “De Kruisberg Gevangenis” in Doetinchem en “Gevangenis Overmaze” in Maastricht, zijn voorbeelden van hoe leegstandsbeheer kan bijdragen aan de maatschappij en tegelijkertijd een nieuwe betekenis kan geven aan historische gebouwen.

De Kruisberg Gevangenis – Doetinchem

De Kruisberg Gevangenis in Doetinchem, een imposant monument uit het verleden, is omgetoverd tot een bruisende gemeenschap van ondernemers. In plaats van de sombere en gesloten sfeer die gevangenissen vaak kenmerkt, is het nu een inspirerende broedplaats geworden voor creativiteit en ondernemerschap.

“Wat we hier hebben gedaan, gaat verder dan alleen het herstellen van een gebouw”, legt operationeel directeur Bernd uit, terwijl hij naar de oude gevangeniscellen wijst die nu dienst doen als ateliers voor kunstenaars. “We wilden een omgeving creëren waar ondernemers de ruimte hebben om te groeien en te bloeien, terwijl ze tegelijkertijd de rijke geschiedenis van deze plek omarmen.”

De diversiteit van ondernemers die in De Kruisberg Gevangenis zijn gevestigd, is indrukwekkend. Coaches bieden ondersteuning en begeleiding aan anderen, terwijl kunstenaars hun creatieve visie tot leven brengen. De fotograaf vangt onvergetelijke momenten in beelden, terwijl het ontsnappingsspel een nieuwe draai geeft aan het concept van vrijheid. De tekstschrijver weeft verhalen in woorden, terwijl de brommerbouwer nieuwe technische hoogstandjes creëert.

Maar dat is nog niet alles. Een BSO (Buitenschoolse Opvang) zorgt voor een veilige speelruimte voor kinderen, terwijl de stadsboerin groenten en kruiden teelt om de lunchcafé’s te voorzien van verse producten. Het is een levendige en gevarieerde gemeenschap waar innovatie en samenwerking bloeien.

Gevangenis Overmaze – Maastricht

Het tweede opmerkelijke project van De Kabath, “Gevangenis Overmaze” in Maastricht, vertelt een ander soort verhaal. Hier hebben ze hun focus verlegd van commerciële ondernemingen naar humanitaire inzet. De voormalige gevangenis dient nu als een veilig toevluchtsoord voor Oekraïense vluchtelingen die sinds 2022 in Nederland zijn aangekomen.

“We wilden onze expertise en middelen inzetten om te helpen waar het het meest nodig was”, zegt Alfons met een warme glimlach. “Toen de vluchtelingencrisis uitbrak, is besloten ons in te zetten voor de opvang en integratie van deze kwetsbare mensen.”

Gevangenis Overmaze biedt nu onderdak aan degenen die hun land zijn ontvlucht vanwege conflict en vervolging. Het team van De Kabath heeft zich ingespannen om de gevangenisruimtes om te vormen tot gastvrije en veilige woonomgevingen. “Deze ervaring heeft ons echt laten zien hoe ondernemerschap niet alleen draait om winst maken, maar ook om het maken van een positieve impact op mensenlevens”, zeggen Guido en Remi, terwijl ze de recente successen in de opvang van de Oekraïense vluchtelingen benadrukken.

De bijzondere projecten van De Kabath tonen de veelzijdigheid van ondernemerschap. Door historische gevangenissen nieuw leven in te blazen en ze om te vormen tot levendige gemeenschappen en opvangplaatsen voor vluchtelingen, hebben ze bewezen dat het creëren van waarde voor de samenleving de kern vormt van hun ondernemende geest.

Van Leegte naar Leven: Het Inspirerende Ondernemerschap van De Kabath

De Kabath heeft een opmerkelijke reis afgelegd in de wereld van leegstandsbeheer. Toen ze voor het eerst begonnen, stonden ze voor enorme uitdagingen. Het vinden van geschikte panden, het navigeren door complexe regelgeving en het overwinnen van vooroordelen over leegstandsbeheer waren slechts enkele van de obstakels die ze moesten overwinnen. Maar in plaats van zich te laten ontmoedigen, hebben ze deze uitdagingen omarmd als kansen om iets bijzonders te creëren.

Het was hun vermogen om het potentieel te zien in verlaten gebouwen dat hun ondernemerschap naar nieuwe hoogten heeft gestuwd. In plaats van simpelweg het verval te voorkomen, hebben ze deze panden getransformeerd tot bruisende centra van activiteit en creativiteit. De Kabath heeft een uniek oog voor het herontdekken van verborgen schatten, waardoor ze de vergeten ziel van deze gebouwen hebben blootgelegd en nieuw leven hebben ingeblazen.

Maar het geheim van hun succes ligt niet alleen in hun visie voor de gebouwen zelf, maar ook in hun vermogen om constructief samen te werken met verschillende belanghebbenden. Ze begrijpen dat een succesvolle transformatie vereist dat ze luisteren naar de behoeften en wensen van gemeenten, vastgoedeigenaren, buurtbewoners en potentiële huurders. Door een open dialoog aan te gaan en samen te werken, kunnen ze oplossingen vinden die niet alleen waardevol zijn voor henzelf, maar ook voor de bredere gemeenschap.

Al met al is het ondernemerschap van De Kabath een bron van inspiratie. Ze hebben bewezen dat de combinatie van visie, samenwerking en toewijding kan leiden tot krachtige en betekenisvolle veranderingen. Hun reis van leegte naar leven heeft niet alleen verlaten gebouwen tot bloei gebracht, maar heeft ook een positieve impact gehad op de bredere samenleving, en dat is een prestatie die blijvend herinnerd zal worden.

De Kabath vastgoedbeheer wordt ook vermeld op de volgende site onder de categorie antikraak

Werk aan de muur, het platform voor kunstenaars en kunstliefhebbers

Natuurlijke schoonheid en kunst hebben altijd al hand in hand gegaan. Kunstwerken kunnen een kamer tot leven brengen, emoties oproepen en een diepe indruk achterlaten. Maar het vinden van het perfecte kunstwerk voor je huis kan een uitdaging zijn. Gelukkig biedt het...

Uw dakdekker in Limburg – Pisters dakwerken Roermond

Als dakdekker in Limburg is er één naam die er met kop en schouders bovenuit steekt - Pisters Dakwerken. Al meer dan twee decennia lang heeft dit bedrijf een onberispelijke reputatie opgebouwd op het gebied van dakreparatie, -onderhoud en -installatie. Met een...

Het inspirerende verhaal van Faan Verkeersregelaars

In de dynamische wereld van ondernemerschap zijn er inspirerende verhalen die ons kunnen leren hoe we onze eigen bedrijven naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Eén zo'n verhaal is dat van Faan Verkeersregelaars, een bedrijf dat met een unieke benadering en...

Spartalegal, uw letselschade specialist in Amsterdam

Bij een ongeval zit een ongeluk in een klein hoekje. Helaas kunnen de gevolgen van een ongeval leiden tot letselschade, zowel fysiek als emotioneel. In dergelijke situaties is het van groot belang om professioneel advies en juridische bijstand te krijgen. SpartaLegal,...

Ron Vroomen Parketvloeren schuren

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan elke woning. Het brengt een natuurlijke uitstraling en warmte in huis. Echter, na verloop van tijd kan uw houten vloer gaan slijten of beschadigd raken door dagelijks gebruik. In dat geval kan het schuren, lakken en...

Aircospecialist Limburg

Als bedrijf zijn wij trots op de service en kwaliteit die wij leveren aan onze klanten. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om te kunnen genieten van een aangename temperatuur in huis of op kantoor. Daarom bieden wij een breed scala aan airconditioningssystemen aan,...

Eco-fire Pelletkachels

Als het gaat om het inrichten van ons huis, willen we allemaal dat het er warm en gezellig uitziet. Maar tegenwoordig wordt het ook steeds belangrijker om milieubewuste keuzes te maken en zo onze ecologische voetafdruk te verminderen. Wil je een pelletkachel kopen?...

Uitzendbureau in Zuid-Limburg

Bij SOMA Works zijn we er trots op dat we een technisch uitzendbureau zijn met jarenlange ervaring en een breed netwerk van bedrijven in de techniek, bouw, logistiek en infrastructuur. Ons Uitzendbureau is gevestigd in Maastricht, het hart van Zuid-Limburg. Hier...

Hornbach Best: De Grootste Bouwmarkt van Nederland

Hornbach Best is de Grootste Bouwmarkt van Nederland met wel 19.000 m2 aan producten voor de (thuis)klusser! Stel je voor: een winkel die zo groot is als bijna drie voetbalvelden, gevuld met alles wat je nodig hebt voor jouw doe-het-zelf avonturen. Welkom bij Hornbach...

Gerelateerde artikelen

Werk aan de muur, het platform voor kunstenaars en kunstliefhebbers

Werk aan de muur, het platform voor kunstenaars en kunstliefhebbers

Natuurlijke schoonheid en kunst hebben altijd al hand in hand gegaan. Kunstwerken kunnen een kamer tot leven brengen, emoties oproepen en een diepe indruk achterlaten. Maar het vinden van het perfecte kunstwerk voor je huis kan een uitdaging zijn. Gelukkig biedt het...

Uw dakdekker in Limburg – Pisters dakwerken Roermond

Uw dakdekker in Limburg – Pisters dakwerken Roermond

Als dakdekker in Limburg is er één naam die er met kop en schouders bovenuit steekt - Pisters Dakwerken. Al meer dan twee decennia lang heeft dit bedrijf een onberispelijke reputatie opgebouwd op het gebied van dakreparatie, -onderhoud en -installatie. Met een...

Het inspirerende verhaal van Faan Verkeersregelaars

Het inspirerende verhaal van Faan Verkeersregelaars

In de dynamische wereld van ondernemerschap zijn er inspirerende verhalen die ons kunnen leren hoe we onze eigen bedrijven naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Eén zo'n verhaal is dat van Faan Verkeersregelaars, een bedrijf dat met een unieke benadering en...

Spartalegal, uw letselschade specialist in Amsterdam

Spartalegal, uw letselschade specialist in Amsterdam

Bij een ongeval zit een ongeluk in een klein hoekje. Helaas kunnen de gevolgen van een ongeval leiden tot letselschade, zowel fysiek als emotioneel. In dergelijke situaties is het van groot belang om professioneel advies en juridische bijstand te krijgen. SpartaLegal,...

Ron Vroomen Parketvloeren schuren

Ron Vroomen Parketvloeren schuren

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan elke woning. Het brengt een natuurlijke uitstraling en warmte in huis. Echter, na verloop van tijd kan uw houten vloer gaan slijten of beschadigd raken door dagelijks gebruik. In dat geval kan het schuren, lakken en...