Jouw website te verbeteren 💻 | Start Met Gemak helpt jou met marketing

Jouw website te verbeteren 💻

terug

Praktische en laagdrempelige tips om jouw website te verbeteren

Mobiel vriendelijk

Meestal bekijk je jouw eigen website op jouw laptop, wanneer je aan het werk bent. Maar controleer de website ook eens op jouw mobiel, het grootste deel van de bezoekers komt via een mobiel apparaat op jouw website. Het zou zonde zijn als al deze bezoekers afhaken doordat jouw website niet optimaal functioneert op mobiele apparaten.

Google Analytics

Waar jou bezoekers afhaken of op welke apparaten ze jouw website bezoeken kun je aflezen in Google Analytics. Met deze tool leer je meer over de gebruikers van jouw website. Hier kun je ook het bouncepercentage aflezen, dat is het percentage bezoekers dat maar één pagina heeft bezocht en daarna is afgehaakt. Probeer te streven naar een percentage dat tenminste lager dan 75% ligt. Een goed percentage is afhankelijk van het soort website, zo hebben webshops doorgaans een lager bouncepercentage dan bijvoorbeeld blogs.

 

Snelheid van jouw website

Er is niets vervelender dan een webpagina die er eeuwen voor nodig heeft om te laden. De meest voorkomende oorzaak hier van is te grote afbeeldingen uploaden, deze zorgen er namelijk voor dat jouw pagina minder snel geladen wordt. Je kunt het beste 500 KB aanhouden als richtlijn voor jouw media. Je kunt jouw afbeeldingen gemakkelijk in paint verkleinen tot een kleinere bestandsgrootte. 📸 

Benieuwd naar de snelheid van jouw website? Test het gratis met Google Pagespeed.

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Lees hier meer over ons en over onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt..

Lees meer
Tips & Tricks

Webdesign trends van dit jaar

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van websiteontwerpen. De webdesign trends voor dit jaar hebben wij op een rijtje gezet zodat jij je website op een mooie..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe schrijf je een goede ‘over ons’ pagina?

De ‘Over ons’ pagina is wellicht een van de moeilijkste pagina’s om te schrijven. Vaak ontbreekt dit bij bedrijven terwijl het een gemiste kans is; mensen doen namelijk graag zaken..

Lees meer
Tips & Tricks

Maatwerk website of template website?

Een maatwerk website of template website dient als een soort online visitekaartje van een bedrijf. Het is dus voor elke onderneming een van de beste middelen om zich online te..

Lees meer
Tips & Tricks

Google Page Experience Update – Wat is het?

Google vindt de ervaring die een bezoeker op een website heeft ontzettend belangrijk. Daarom komt de populaire zoekmachine vanaf deze maand met een nieuwe update om dit te optimaliseren voor..

Lees meer