Maatwerk website of template website? | Start Met Gemak

Maatwerk website of template website?

terug

Een maatwerk website of template website dient als een soort online visitekaartje van een bedrijf. Het is dus voor elke onderneming een van de beste middelen om zich online te presenteren. En hier zowel nieuwe als bestaande klanten te informeren. Daarom is het van belang dat de uitstraling en functionaliteit van de website past bij jouw bedrijfsmerk. Maar welk soort website past bij jou wensen? In dit artikel beschrijven we de verschillen, voordelen en nadelen van een maatwerk website en kant en klare websites zodat jij een keuze kan maken!

 

Maatwerk website voor (startende) ondernemers

Het woordje ‘maatwerk’ zegt het misschien al; een maatwerk website voor (startende) ondernemers wordt gemaakt op basis van een uniek ontwerp, volledig afgestemd op jouw bedrijf van a tot z. Hierbij draait het dus niet alleen om een mooie en unieke uitstraling maar ook over specifieke functionaliteiten of gekoppelde systemen die vereist zijn.

 

De voordelen van een maatwerk website

Bij een maatwerk website, heb jij meer invloed op zowel de werking als ontwikkelproces van je website. Je mag aan de hand van jouw (doelgroep) wensen en behoeften een webdesign creëren om uiteindelijk indruk te maken op bezoekers. Dit zijn de  voordelen van een maatwerk website:

Je kan specifieke koppelingen en toepassingen toevoegen

Je kan het zelf ontwerpen en dus compleet uniek en herkenbaar maken

Makkelijker te beheren omdat je alleen de opties toevoegt die je website nodig heeft

 

Nadelen van een maatwerk website

Natuurlijk heb je bij een maatwerk website meer invloed op het uiteindelijke resultaat. Maar daar staan wel hogere kosten tegenover, dan bij een kant en klare template website. Naast de kosten, kan het ook langer duren voordat het project is afgerond. Er is nu eenmaal meer tijd nodig voor het ontwerp en ontwikkeling.

 

Template website voor (startende) ondernemers

Een template website voor (startende) ondernemers is een kant en klare opzet waarbij het ontwerp en een groot deel van de functionaliteit van de website al is vastgelegd. Je krijgt wel de mogelijkheid om enkele aanpassingen te maken zoals de content maar dit is vaak beperkter dan bij een maatwerk website.

 

De voordelen van een template website

Vaak is een template website aantrekkelijk voor de ondernemer in de startende fase. Je kan kiezen uit verschillende templates, aan de slag zonder technische kennis en daarnaast heeft het ook relatief lage kosten. Het is de meest snelle, eenvoudige en goedkoopste optie. Aantal aanpassingen die je kan uitvoeren met een template zijn bijvoorbeeld:

Lettertypes-, en grootte invoeren

Verschillende kleuren toepassen om je huisstijl te creëren

Logo toevoegen

Footer en inhoud toevoegen/aanpassen

 

Nadelen van een template website

Er zijn enkele nadelen wanneer je voor een templatewebsite kiest. Aangezien het een kant en klaar design is, maakt dit het moeilijker om een onderscheidende website te creëren.  Daarnaast heb je gelimiteerde opties omdat het ontwerp en een groot deel van de functionaliteit al voorgeprogrammeerd is.

 

Maatwerk website of template website?

Template website of maatwerk website

Welke website het beste past bij jouw bedrijf, hangt dus af van de eisen voor je website. Ben jij op zoek naar een website die gekoppeld is aan specifieke systemen of expliciete functies heeft dan is een maatwerk website het beste. Wil je toch liever een website voor een gunstige prijs? Dan is een template website een goede optie.

Bij Start Met Gemak vinden we het belangrijk dat elke ondernemer een vliegende start krijgt met marketing. Daarom bieden wij zowel maatwerk websites als onze Start-Snel template websites, passend voor elke ondernemer voor een vast laag bedrag per maand.

Weet je al hoe jij je website voor je ziet? Of kan je nog geen keuze maken tussen maatwerk website en een template? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op zodat we samen jouw visie waar kunnen maken.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt..

Lees meer
Tips & Tricks

Webdesign trends van dit jaar

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van websiteontwerpen. De webdesign trends voor dit jaar hebben wij op een rijtje gezet zodat jij je website op een mooie..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe schrijf je een goede ‘over ons’ pagina?

De ‘Over ons’ pagina is wellicht een van de moeilijkste pagina’s om te schrijven. Vaak ontbreekt dit bij bedrijven terwijl het een gemiste kans is; mensen doen namelijk graag zaken..

Lees meer
Tips & Tricks

Google Page Experience Update – Wat is het?

Google vindt de ervaring die een bezoeker op een website heeft ontzettend belangrijk. Daarom komt de populaire zoekmachine vanaf deze maand met een nieuwe update om dit te optimaliseren voor..

Lees meer

SEO Check: Hoe staat jouw website ervoor?

Een gratis website check Vraag jij je af hoe jouw website er op dit moment voor staat? Met de gratis SEO check krijg je direct een overzichtelijke rapportage. Deze kun..

Lees meer