SEA vs. SEO: Starten met online marketing | Start Met Gemak

SEA vs. SEO: Starten met online marketing

terug

Wil jij gaan starten met online marketing? Dan ken je deze begrippen misschien wel: SEA (Search Engine Advertising) en SEO (Search Engine Optimization). Eigenlijk staan ze allebei gewoon voor bovenaan in Google gevonden worden. Maar er zijn dus twee verschillende manieren om dit aan te pakken. Dit is waar een keuze voor SEA en/of SEO gemaakt moet worden.

Wat is SEO?

Search Engine Optimization is het optimaliseren van jouw website zodat Google jouw website beter waardeert. Zo zorgt het algoritme van Google ervoor dat jij hoger in de zoekresultaten weergeven wordt. Je kunt zelf aan de slag gaan met het optimaliseren van jouw website. We schreven hier een (gratis) praktisch en laagdrempelig e-book voor. šŸ‘‡šŸ»

Starten met SEO

 

Wat is SEA?

Search Engine Advertising staat voor Google Ads. Je richt advertenties in Google in om bovenaan in de zoekresultaten gevonden te worden. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met Google Ads of het uit te besteden aan onze marketeers. Wij snappen dat je als (startende) ondernemer geen enorme budgetten uit kan geven aan Google Advertenties. Wij staan voor eerlijke marketing.

Starten met Google Ads

 

Het verschil tussen SEO en SEAStarten met online marketing

Maar wat is nu echt het verschil tussen SEO en SEA? Dat is een vraag die wij vaak krijgen en waar we je graag een antwoord op geven.

  • SEO is gratis en bij SEA betaal je per klik;
  • SEA kost veel minder tijd dan SEO;
  • SEO levert op lange termijn resultaten en SEA op korte termijn;
  • Wanneer je stopt met SEA ben je niet meer bovenaan in Google zichtbaar. Dat is bij SEO wel het geval.

 

Wat is beter SEO of SEA?

Wat beter is voor de zichtbaarheid is voor iedereen verschillend. En daarnaast afhankelijk van het budget en eigen kennis. Over het algemeen raden wij aan om een combinatie van beiden toe te passen. Zo profiteer je op korte termijn van website bezoekers en kun je in SEO investeren voor de lange termijn. Hierdoor heb je over een langere tijd steeds minder advertentiebudget nodig om het bezoekersaantal te laten groeien.

 

Starten met online marketing

Wil jij starten met online marketing voor jouw bedrijf? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij geven je gratis en vrijblijvend advies over de beste marketingstrategie voor jouw doelen. Onze marketeers staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wil je jouw marketing bij ons uitbesteden? Vraag dan direct een offerte aan.

info@startmetgemak.nl
0475 – 232823

Vraag offerte aan

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt..

Lees meer

SEO Check: Hoe staat jouw website ervoor?

Een gratis website check Vraag jij je af hoe jouw website er op dit moment voor staat? Met de gratis SEO check krijg je direct een overzichtelijke rapportage. Deze kun..

Lees meer
Tips & Tricks

SSL-certificaat: wat is het en waarom heb ik het nodig?

Wat is een SSL-certificaat Misschien zegt de term SSL-certificaat je niet veel maar je hebt het vast wel eens gezien op een website. Het is te herkennen aan het slotje..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe maak je gepersonaliseerde WhatsApp links?

Er zijn ontzettend veel manieren om contact op te nemen met een bedrijf. Denk aan chatten, Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp of het traditionele mailen en bellen. De laatste tijd is..

Lees meer

Het SEO Stappenplan

Aan de slag met jouw SEO Seach Engine Optimization oftewel SEO, gaat om de ranking van jouw website in Google. Goed gevonden worden in Google, dat is waar menigĀ ondernemer zich..

Lees meer