MAX Lifestyle Coaching | Start Met Gemak

MAX Lifestyle Coaching

terug

Even voorstellen…

Mijn naam is Max Censabella, ik ben 18 jaar en woonachtig in Nijkerk. Vanuit mijn personal training studio hier in het midden van Nederland, begeleid ik klanten uit omgeving Amersfoort, Utrecht, Barneveld, Voorthuizen en Ede. Als leefstijl coach help ik jou met het behalen van je droom fysiek (afvallen, op gewicht blijven of aankomen) door middel van personal training en voedingsbegeleiding. Je krijgt de tools mee om die nieuwe leefstijl te bereiken en te onderhouden, met een glimlach.

 

Waar het begon

Mijn bedrijf begon vorm te krijgen vanaf mijn 17e in oktober 2019. Op mijn 18e verjaardag (31-03-2002) ben ik officieel gestart met mijn bedrijf MAX Lifestyle Coaching.

Tijdens de eerste les ondernemerschap op mijn opleiding, had ik als frisse 17 jarige al besloten dat ik niet zou wachten totdat mijn opleiding was afgelopen om mijn dromen na te jagen. Terwijl mijn klasgenoten met fictieve bedrijfsplannen bezig waren,
ben ik meteen aan de slag gegaan met mijn echte bedrijfsplan. Binnen drie maanden was ik al leefstijl coach van de bekende YouTuber Mees Dix en de tweevoudig wereldkampioen kickboksen Ayoub Bourras.

max leefstijlcoaching

Ondernemen én leren

De kennis van sport en voeding heb ik sinds mijn geboorte ingelepeld gekregen van mijn vader, die vanaf zijn jeugd aan bodybuilding heeft gedaan. Maar ik houd mijn kennis ook up-to-date door zelfstudie, stages en hobbymatige personal trainingen.

Naast mijn eigen bedrijf doe ik de opleiding SBG (Sport Bewegen en Gezondheid) op het Sport College in Utrecht. Hier haal ik mijn certificaten voor specifieke doelgroepen, sport masseur en leefstijl coach. Verder doe ik de Menno Henselmans PT cursus. Met deze cursus ben ik ruim voordat mijn reguliere opleiding klaar is, gecertificeerd personal trainer en voedingsdeskundige.

Mijn dag is altijd verdeeld in die componenten: opleiding, cursus en bedrijf. De verhouding is op een doordeweekse dag vaak 60% opleiding, 15% cursus en 25% bedrijf.  In het weekend wordt alles omgedraaid, dan doe ik 60% bedrijf, 25% cursus en 15% opleiding. Dat wil zeggen dat ik meer dan een halve dag bezig ben met personal training geven, voedingsbegeleiding en check-ups. Daarnaast heb ik standaard 2 uur voor de cursus ingepland en als ik nog iets af moet hebben voor mijn opleiding dan doe ik dat ook nog.

 

Ik ben voor mezelf begonnen, omdat…

Ik ben voor mezelf begonnen met een heel simpel motto: “Als je toch 80% van je leven moet werken, laat het dan iets zijn wat je leuk vindt!”. Met mijn werk ben ik letterlijk bezig om mensen te helpen hun leven te verbeteren op basis van persoonlijke dromen en doelen. Daar kan voor mij niets tegenop.

Over vijf jaar hoop ik natuurlijk een mooi merk opgezet te hebben in Nederland. En wanneer dat gelukt is, zou ik graag uit willen breiden naar mijn land van afkomst, Italië.

 

Doelgroep bereiken

Door topsporters te coachen kom je in de topsport wereld. De wereld van influencers en YouTube betreed je door YouTubers en influencers te coachen. Als je dit dan vervolgens goed promoot, dan bereik je je doelgroep. Verder zorg ik ervoor dat ik mezelf zo goed (maar wel eerlijk mogelijk) profileer op sociale media en in het echte leven natuurlijk. Dit is uiteindelijk je beste marketing. Als je jouw doelgroep eenmaal hebt bereikt, zul je ze niet teleurstellen: ‘What you see is what you get’.

 

Luisteren naar je eigen lichaam

Het enige waar ik tegenaan liep tijdens de start van mijn bedrijf was mezelf. Iedereen heeft wel onzekerheden en angsten, de manier waarop je ermee omgaat is hoe jij je onderscheidt.

Mijn grootste angst was dat het me op een zeker punt allemaal te veel zou worden. Dat gebeurde ook, in de vorm van mini burn-outs, dan had ik een paar weken zo hard en veel gewerkt dat ik me s’ochtends niet meer kon bewegen. Niet van de spierpijn, maar door mentale uitputting dat zich uit in (psychosomatische) fysieke klachten. De oplossing lag simpelweg in het luisteren naar mijn lichaam (ironisch genoeg iets wat ik mijn cliënten altijd bijbreng), weten wanneer je jezelf rust moet gunnen om daarna sterker als tevoren weer door te pakken.

Mijn tips: doe wat je leuk vindt, verwacht tegenslagen, luister naar je lichaam en leer ervan! Daarnaast adviseer ik je om je logo door Start Met Gemak te laten ontwerpen. Ik ben namelijk nog steeds erg blij met de mijne! Verder raad ik aan om ook voor een website, een huisstijl en een minimaal begrip van marketing te zorgen. Veel succes!

www.maxlifestylecoach.com

 

Meer over dit onderwerp:

Nieuws

Aircospecialist Limburg

Als webdesigner is het altijd een uitdaging om een website te ontwerpen en te ontwikkelen die voldoet aan de specifieke eisen van een bedrijf. Zo ook bij de opdracht die..

Lees meer
Nieuws

Eco-fire Pelletkachels

Oplevering nieuwe website Eco Fire Wat zijn we trots op de nieuwe site van Eco Fire! Voor een van de beste pelletkachel leveranciers van België hebben wij een compleet nieuwe..

Lees meer
Case

Case: Tand & Meer

Case: Tand & Meer Begin vorig jaar, vlak voor de lockdown, kwam de eigenaresse van Tand & Meer bij ons met het plan om een nieuwe tandartspraktijk te beginnen. We..

Lees meer
Starter van de maand

Nouaman van Brokenphone.nl

Wie ben ik? Mijn naam is Nouaman el Filali. Ik ben de trotse eigenaar van Brokenphone.nl. Als u al een keer bent langs gekomen bij mij in de winkel of als..

Lees meer