Wat is Clubhouse en wat kun je ermee? | Start Met Gemak

Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

terug

Grote kans dat je er al iets over hebt gehoord of uitnodigingen langs hebt zien komen. Een nieuw Social media platform genaamd Clubhouse doet zijn opmars. Maar wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

Wat is Clubhouse?

Waar platformen als Instagram en TikTok zich richten op beelden, richt Clubhouse zich op live audio. Clubhouse is een Amerikaans social media kanaal, dat tot nu toe nog geen verdienmodel heeft. Het is een soort digitaal clubhuis dat bestaat uit allemaal verschillende ‘kamers’ waar gebruikers gesprekken voeren met elkaar. Je kunt ervoor kiezen om alleen mee te luisteren, maar je kunt ook actief deelnemen in het gesprek. Deze kamers kunnen openbaar of afgeschermd zijn en het is niet mogelijk om gesprekken via de app terug te luisteren.

Hoe krijg ik toegang tot Clubhouse?

Het is eigenlijk heel eenvoudig: je dient een uitnodiging via een Clubhouse gebruiker te krijgen. Elke gebruiker heeft uitnodigingen die zijn uit te delen. Hoe vaker de app gebruikt wordt, hoe meer uitnodigingen je kunt uitdelen. Denk wel goed na over wie je uitnodigt, want het is zichtbaar wie van wie je de uitnodiging ontvangen hebt. Schendt diegene de regels van de app? Dan worden beide accounts verwijderd. Geen uitnodiging ontvangen? Je kunt de app via jouw iPhone in de AppStore al downloaden en een gebruikersnaam registeren. Zo ontvang je een bericht wanneer de app voor iedereen toegankelijk wordt.

Een kans voor ondernemers?

Wie weet… Waar evenementen, netwerkborrels en beurzen voorlopig nog niet doorgaan maakt Clubhouse het mogelijk om online met anderen te sparren over onderwerpen. Maar het maakt het ook mogelijk om een soort ‘interactieve’ podcast aan te bieden voor (en met) jouw doelgroep. Of om een meerdaagse (audio) cursus aan te bieden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Do’s en dont’s van LinkedIn

LinkedIn is een krachtig platform om zowel jezelf als je bedrijf zichtbaar te maken bij je doelgroep en tevens je netwerk uit te breiden. Daarom geven wij wat praktische tips..

Lees meer
Tips & Tricks

De meest gemaakte fouten bij Facebook Advertenties

‘Adverteren op Facebook werkt niet voor mijn bedrijf!’ Herken jij jezelf hierin? Dan kan dit artikel je wellicht op weg helpen. Facebookadvertenties kunnen effectief bijdragen aan de groei van je..

Lees meer
Tips & Tricks

E-commerce: Instagram en Facebook shopping

Wat is Facebook en Instagram shopping? Zowel Instagram als Facebook zijn vrijwel onmisbaar voor jou als ondernemer. Zeker als je je bedenkt dat er dagelijks 500 miljoen actieve Instagram gebruikers..

Lees meer

Aan de slag met social media

Aan de slag met jouw social media In dit handboek geven we jou de basis voor jouw social media strategie. Je wordt aan het denken gezet over de doelen van..

Lees meer
Tips & Tricks

Hashtagonderzoek: zo vind je de juiste hashtags

Wat zijn hashtags? Een hashtag (#) zie je vaak onderaan een bericht of in de tekst op social media. Soms zie je complete lappen tekst aan hashtags bij berichten. Maar..

Lees meer