Webdesign trends van dit jaar | Start Met Gemak

Webdesign trends van dit jaar

terug

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van websiteontwerpen. De webdesign trends voor dit jaar hebben wij op een rijtje gezet zodat jij je website op een mooie manier kan presenteren!

Ben jij benieuwd wat de webdesign trends van dit jaar zijn? Lees dan verder.

 

Trend 1: Minimalisme

Oftewel less is more. Dit geldt niet alleen voor het ontwerp maar daarmee ook de functionaliteit. Mensen zijn op zoek naar duidelijke websites zonder te veel afleidingen. Een minimaal ontwerp met zo min mogelijk flitsende functies zorgt voor een eenvoudige gebruikerservaring. Wanneer de website veel en onnodige functies heeft, kan dat leiden tot een verslechterde werking van de website. Door het zo minimaal mogelijk te houden, blijft het overzichtelijk en daarmee voor de bezoeker een stuk eenvoudiger om door de website te navigeren.

 

Trend 2: Dark mode

Op bijna ieder (mobiele) apparaat is er tegenwoordig de mogelijkheid om een dark mode in te stellen. Dit houdt in dat de ‘witte’ websites die we gewend zijn, vervangen worden door donkere achtergronden. Het creëert rust voor de ogen en daarnaast geeft het een moderne, strakke en elegante look aan de website. Ook grote merknamen zoals YouTube, Apple en Instagram bieden deze donkere thema’s aan.

webdesign trends

 

Trend 3: Sterke contrasten

Er is dit jaar een focus op een gebruiksvriendelijke website voor iedereen. Met steeds meer verschillende internetgebruikers dus daarmee ook ouderen (65+) en mensen met een visuele beperking, is het van belang dat de website makkelijk te lezen is. Door sterke contrasten te creëren tussen de achtergrond en tekst, kan je niet alleen je website laten opvallen maar het draagt ook weer bij aan een verbeterde functionaliteit voor anderen. Er kunnen veel elementen met sterke kleuren gebruikt worden om het contrast te creëren wanneer het bijvoorbeeld op een witte achtergrond geplaatst wordt.

 

Trend 4: Verschillende visuals

De rol van beeld wordt steeds belangrijker en vormt zelfs de basis voor je websitedesign. Een (bewegende) illustratie, video of GIF kan een pagina tot leven laten komen en de sfeer bepalen. Het geeft de website een dynamische en interactieve look. Getekende illustraties bijvoorbeeld kunnen toegepast wanneer je geen fotomateriaal hebt maar toch een leuk en speels effect wil geven. Het gebruik van korte video’s is ook dit jaar steeds meer van belang om zo een stukje persoonlijkheid te laten zien maar ook het gevoel van interactie op te roepen.

Ook wij maken gebruik van bewegend beeldmateriaal om een unieke en dynamische websites te creëren voor een klanten. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hier een website die wij ontwikkeld hebben.

 

Trend 5: Mobielvriendelijk

Mobile-first design is geen optie meer maar een must dit jaar. Voor steeds meer mensen is een smartphone het belangrijkste apparaat om informatie te zoeken of aankopen te maken. Daarom betekent mobile-first ook echt mobiel op de eerste plek! Een website of webshop voor de desktop is niet meer voldoende dus het is belangrijk dat je website goed functioneert op de smartphone.

 

Ben jij inspiratieloos of wil je graag een mooi ontwerp voor je website? Goed functioneel en gebruiksvriendelijk? Wij helpen je graag met het ontwikkelen van een unieke website! Neem contact met ons op of plan (geheel vrijblijvend) een afspraak.

+31 0475 232823
info@startmetgemak.nl

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe schrijf je een goede ‘over ons’ pagina?

De ‘Over ons’ pagina is wellicht een van de moeilijkste pagina’s om te schrijven. Vaak ontbreekt dit bij bedrijven terwijl het een gemiste kans is; mensen doen namelijk graag zaken..

Lees meer
Tips & Tricks

Maatwerk website of template website?

Een maatwerk website of template website dient als een soort online visitekaartje van een bedrijf. Het is dus voor elke onderneming een van de beste middelen om zich online te..

Lees meer
Tips & Tricks

Google Page Experience Update – Wat is het?

Google vindt de ervaring die een bezoeker op een website heeft ontzettend belangrijk. Daarom komt de populaire zoekmachine vanaf deze maand met een nieuwe update om dit te optimaliseren voor..

Lees meer

SEO Check: Hoe staat jouw website ervoor?

Een gratis website check Vraag jij je af hoe jouw website er op dit moment voor staat? Met de gratis SEO check krijg je direct een overzichtelijke rapportage. Deze kun..

Lees meer