Aan de slag met grafisch vormgeven | Start Met Gemak

Aan de slag met grafisch vormgeven

terug

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn voor jouw bedrijf? Wij geven je vier korte tips die je een eind op weg helpen.

Canva

Voor wie de Adobe ontwerpprogramma’s te duur en te ingewikkeld zijn, is Canva een goed alternatief. Deze online ontwerptool is gratis te gebruiken. Je kunt gebruik maken van formats, je kunt je ontwerpen delen met anderen en gemakkelijk opslaan voor digitaal gebruik en om jouw ontwerpen te laten drukken.

 

Gebruik foto’s en illustraties

Visuele content trekt meer aandacht dan een lap tekst. Door gebruik te maken van foto’s en illustraties wek je een gevoel of emotie op bij jouw ontwerp. Daarnaast laat je in een oogopslag zien waar het over gaat. Wanneer je gebruik maakt van visuele content is het wel belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn, dus zonder zichtbare pixels.grafisch vormgeven

 

 

Witruimte

Witruimte in het ontwerp zorgt voor een rustiger ogend geheel. De ruimte hoeft natuurlijk niet echt wit te zijn, we bedoelen gewoon de marge (ruimte) om kopjes, teksten en afbeeldingen waar geen invulling is. In het begin zal het wennen zijn om meer gebruik te gaan maken van witruimte, maar het maakt jouw ontwerp veel overzichtelijker en aantrekkelijker.

 

Huisstijl

Laat jouw huisstijl terugkomen in jouw ontwerpen, of het nu gebruikt wordt voor social media of drukwerk. Een huisstijl zorgt voor eenheid en herkenning. Gebruik niet te veel verschillende kleuren en zorg ervoor dat de kleurcodes (#hex) hetzelfde zijn. Hetzelfde geldt ook voor de lettertypes, gebruik voor alle ontwerpen dezelfde lettertypes en gebruik maximaal 2 of 3 verschillende soorten in het ontwerp.

 

Heb je vragen over jouw ontwerp of heb je liever dat wij het oppakken? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze reclamewinkel! 👍

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Lees hier meer over ons en over onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Waarom heeft je logo een update nodig?

Je logo is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je merkidentiteit. Het is voor de meeste mensen de eerste kennismaking met een bedrijf en wordt daarnaast in vrijwel alle marketinguitingen..

Lees meer
Tips & Tricks

De handleiding voor het maken van een favicon

In deze handleiding leggen we je uit wat een favicon is, hoe je deze het handigst zelf kunt creëren én hoe je hem vervolgens zelf toevoegt aan jouw WordPress website…

Lees meer
Tips & Tricks

Zo maak je een professioneel visitekaartje

Visitekaartjes in deze tijd Visitekaartjes horen erbij; zelfs tijdens corona! LinkedIn maakt het gelukkig veel gemakkelijker om je zakelijke contacten overzichtelijk te houden maar toch zijn visitekaartjes allesbehalve overbodig. Het..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe ontwerp ik een professioneel logo?

We helpen je graag op weg met het ontwerpen van een fantastisch logo. De professionaliteit van een logo hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals originaliteit, leesbaarheid en kwaliteit. Een..

Lees meer
Tips & Tricks

Zelf een folder of flyer ontwerpen 🎨

Wil je zelf aan de slag met het ontwerpen van een folder of flyer voor jouw bedrijf? Zit je al een uur te staren naar een leeg vel, omdat je..

Lees meer