Hoe werken domeinnamen en hosting? | Start Met Gemak

Hoe werken domeinnamen en hosting?

terug

Domeinnamen en hosting zorgen ervoor dat jouw website online is. We leggen je zo simpel eenvoudig mogelijk uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wat is een domeinnaam?

Jouw domeinnaam is een uniek adres op het internet. Onze domeinnaam is startmetgemak.nl. Normaal gesproken verwijst een domeinnaam naar een IP-adres. Een IP-adres is een lang nummer en dat is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk om als website adres te gebruiken. Om deze reden bestaan er domeinnamen.

Waar moet een domeinnaam aan voldoen?

Bij het bedenken van jouw .nl domeinnaam moet je rekening houden met verschillende regels:

  • Je domeinnaam bevat alleen letters (a – z), cijfers (0 – 9) of het liggende streepje (-).
  • Een domeinnaam heeft minimaal 2 en maximaal 63 tekens.
  • Je domeinnaam mag niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden.

Check meteen of jouw domeinnaam nog vrij is op sidn.nl.

Hoe kies je een domeinnaam?

Wat een goede domeinnaam is hangt natuurlijk deels af van persoonlijke mening. Maar we raden zeker aan om het zoekwoord waarop je gevonden wil worden in de domeinnaam te vermelden. Dit werkt goed voor de vindbaarheid in Google. Stel je wil gevonden worden op marketingbureau, dan is marketingbureau.nl een goede domeinnaam. Mocht dit niet beschikbaar zijn dan is marketing-bureau.nl wellicht een goed alternatief. Vergeet niet om andere varianten (bijv. afkortingen) te registeren. Er zijn mogelijk concurrenten die je er anders mee kunnen gaan dwarsliggen.

Wat is hosting?

Jouw website wordt gevormd door verschillende bestanden. Deze bestanden zijn opgeslagen op een stukje webruimte van een server (soort computer). Het huren van het stukje webruimte van een server noemen we hosting. Een server staat altijd in verbinding met internet en staat in een datacenter dat daar speciaal voor is gemaakt. Een server zorgt er dus voor dat jouw website altijd te bezoeken is.

Ook hosting voor e-mail?

Als je een professioneel e-mailadres wilt gaan gebruiken heb je ook hosting nodig. Jouw e-mails worden dan ook veilig opgeslagen op een server. Zo kun jij gebruik maken van zakelijke mail zoals info@jouwbedrijf.nl.

Soorten hosting

Zonder op de details in te gaan benoemen we kort de verschillende soorten hosting die er zijn.

  • Shared webhosting
  • Managed hosting
  • Reseller hosting
  • Dedicated hosting
  • VPS hosting
  • Cloud hosting

Wij bieden managed hosting aan. Hiermee zetten wij alles voor je klaar waardoor het voor jou een stuk minder ingewikkeld wordt. Mocht je nog vragen hebben over domeinnamen en hosting, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt..

Lees meer
Tips & Tricks

Webdesign trends van dit jaar

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van websiteontwerpen. De webdesign trends voor dit jaar hebben wij op een rijtje gezet zodat jij je website op een mooie..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe schrijf je een goede ‘over ons’ pagina?

De ‘Over ons’ pagina is wellicht een van de moeilijkste pagina’s om te schrijven. Vaak ontbreekt dit bij bedrijven terwijl het een gemiste kans is; mensen doen namelijk graag zaken..

Lees meer
Tips & Tricks

Maatwerk website of template website?

Een maatwerk website of template website dient als een soort online visitekaartje van een bedrijf. Het is dus voor elke onderneming een van de beste middelen om zich online te..

Lees meer
Tips & Tricks

Google Page Experience Update – Wat is het?

Google vindt de ervaring die een bezoeker op een website heeft ontzettend belangrijk. Daarom komt de populaire zoekmachine vanaf deze maand met een nieuwe update om dit te optimaliseren voor..

Lees meer