SSL-certificaat: wat is het en waarom heb ik het nodig? | Start Met Gemak

SSL-certificaat: wat is het en waarom heb ik het nodig?

terug

Wat is een SSL-certificaat

Misschien zegt de term SSL-certificaat je niet veel maar je hebt het vast wel eens gezien op een website. Het is te herkennen aan het slotje vooraan in de adresbalk.

SSL-certificaatSSL-certificaat (oftewel: Secure Sockets Layer) is een bestand dat voor een betere beveiliging zorgt van gegevens tussen de server van jouw website en een internet browser zoals Internet Explorer of Chrome. Deze versleutelde verbinding zorgt ervoor dat informatie zoals log in-, betalingsgegevens en persoonsgegevens veilig blijven tussen de verzender en ontvanger. Zonder een SSL certificaat wordt de informatie tussen twee computers als leesbare tekst verstuurd en kunnen anderen (bijvoorbeeld hackers) deze lezen of aanpassen.

 

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?

Dit zijn de drie belangrijkste redenen waarom een SSL-certificaat geïnstalleerd moet zijn op de website:

SSL en wetgeving

De AVG-wetgeving verplicht het beveiligen van persoonsgegevens via internet. Wanneer je persoonsgegevens verwerkt op je website is het essentieel om de privacy van de website bezoeker te waarborgen. Doormiddels een SSL-certificaat wordt het voor hackers vrijwel onmogelijk om de gegevens van de bezoeker te achterhalen. Boetes bij het niet naleven van de wettelijke regels kunnen oplopen tot €4500,-.

 

Het wekt vertrouwen op

 Wanneer website bezoekers zien dat jouw website beschikt over een SSL-certificaat dan laat jij zien dat jij de beveiliging van de persoonsgegevens van de bezoekers belangrijk vindt. Dit wekt vertrouwen op in zowel jouw website als diensten. Zo weten bezoekers dat het een betrouwbare omgeving is en kan het sneller voor een samenwerking zorgen.

 

SSL is belangrijk voor de SEO-ranking

 Google straft als het ware onbeveiligde websites. Google zet beveiligde websites hoger in de ranking dan de niet-beveiligde websites.  Zelfs als je met jouw website geen persoonsgegevens verwerkt, dan is het alsnog noodzakelijk om een SSL-certificaat te installeren zodat je hoger op komt in Google. Hoe hoger in Google, hoe meer verkeer naar jouw website en mogelijk meer omzet.

Wil jij meer weten over SSL-certificaten of zoek jij hulp bij het installeren ervan? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Neem contact op

Meer over dit onderwerp:

SEO Check: Hoe staat jouw website ervoor?

Search Engine Optimization SEO (Search Engine Optimization) is heeft alles te maken met de vindbaarheid van jouw website. Hoe beter jij de website hebt geoptimaliseerd voor zoekmachines als Google, hoe..

Lees meer
Tips & Tricks

SEA vs. SEO: Starten met online marketing

Wil jij gaan starten met online marketing? Dan ken je deze begrippen misschien wel: SEA (Search Engine Advertising) en SEO (Search Engine Optimization). Eigenlijk staan ze allebei gewoon voor bovenaan..

Lees meer
Tips & Tricks

De handleiding voor het maken van een favicon

In deze handleiding leggen we je uit wat een favicon is, hoe je deze het handigst zelf kunt creëren én hoe je hem vervolgens zelf toevoegt aan jouw WordPress website…

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe maak je gepersonaliseerde WhatsApp links?

Er zijn ontzettend veel manieren om contact op te nemen met een bedrijf. Denk aan chatten, Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp of het traditionele mailen en bellen. De laatste tijd is..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe werken domeinnamen en hosting?

Domeinnamen en hosting zorgen ervoor dat jouw website online is. We leggen je zo simpel eenvoudig mogelijk uit hoe dit in zijn werk gaat. Wat is een domeinnaam? Jouw domeinnaam..

Lees meer