SSL-certificaat: wat is het en waarom heb ik het nodig? | Start Met Gemak

SSL-certificaat: wat is het en waarom heb ik het nodig?

terug

Wat is een SSL-certificaat

Misschien zegt de term SSL-certificaat je niet veel maar je hebt het vast wel eens gezien op een website. Het is te herkennen aan het slotje vooraan in de adresbalk.

SSL-certificaatSSL-certificaat (oftewel: Secure Sockets Layer) is een bestand dat voor een betere beveiliging zorgt van gegevens tussen de server van jouw website en een internet browser zoals Internet Explorer of Chrome. Deze versleutelde verbinding zorgt ervoor dat informatie zoals log in-, betalingsgegevens en persoonsgegevens veilig blijven tussen de verzender en ontvanger. Zonder een SSL certificaat wordt de informatie tussen twee computers als leesbare tekst verstuurd en kunnen anderen (bijvoorbeeld hackers) deze lezen of aanpassen.

 

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?

Dit zijn de drie belangrijkste redenen waarom een SSL-certificaat geïnstalleerd moet zijn op de website:

SSL en wetgeving

De AVG-wetgeving verplicht het beveiligen van persoonsgegevens via internet. Wanneer je persoonsgegevens verwerkt op je website is het essentieel om de privacy van de website bezoeker te waarborgen. Doormiddels een SSL-certificaat wordt het voor hackers vrijwel onmogelijk om de gegevens van de bezoeker te achterhalen. Boetes bij het niet naleven van de wettelijke regels kunnen oplopen tot €4500,-.

 

Het wekt vertrouwen op

 Wanneer website bezoekers zien dat jouw website beschikt over een SSL-certificaat dan laat jij zien dat jij de beveiliging van de persoonsgegevens van de bezoekers belangrijk vindt. Dit wekt vertrouwen op in zowel jouw website als diensten. Zo weten bezoekers dat het een betrouwbare omgeving is en kan het sneller voor een samenwerking zorgen.

 

SSL is belangrijk voor de SEO-ranking

 Google straft als het ware onbeveiligde websites. Google zet beveiligde websites hoger in de ranking dan de niet-beveiligde websites.  Zelfs als je met jouw website geen persoonsgegevens verwerkt, dan is het alsnog noodzakelijk om een SSL-certificaat te installeren zodat je hoger op komt in Google. Hoe hoger in Google, hoe meer verkeer naar jouw website en mogelijk meer omzet.

Wil jij meer weten over SSL-certificaten of zoek jij hulp bij het installeren ervan? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Neem contact op

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt..

Lees meer
Tips & Tricks

Webdesign trends van dit jaar

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van websiteontwerpen. De webdesign trends voor dit jaar hebben wij op een rijtje gezet zodat jij je website op een mooie..

Lees meer
Tips & Tricks

Hoe schrijf je een goede ‘over ons’ pagina?

De ‘Over ons’ pagina is wellicht een van de moeilijkste pagina’s om te schrijven. Vaak ontbreekt dit bij bedrijven terwijl het een gemiste kans is; mensen doen namelijk graag zaken..

Lees meer
Tips & Tricks

Maatwerk website of template website?

Een maatwerk website of template website dient als een soort online visitekaartje van een bedrijf. Het is dus voor elke onderneming een van de beste middelen om zich online te..

Lees meer
Tips & Tricks

Google Page Experience Update – Wat is het?

Google vindt de ervaring die een bezoeker op een website heeft ontzettend belangrijk. Daarom komt de populaire zoekmachine vanaf deze maand met een nieuwe update om dit te optimaliseren voor..

Lees meer