Do’s en dont’s van LinkedIn | Start Met Gemak

Do’s en dont’s van LinkedIn

terug

LinkedIn is een krachtig platform om zowel jezelf als je bedrijf zichtbaar te maken bij je doelgroep en tevens je netwerk uit te breiden. Daarom geven wij wat praktische tips van wat de do’s en dont’s zijn zodat jij het maximale uit LinkedIn kan halen.

 

Wat zijn de do’s van LinkedIn?

Houd je LinkedIn pagina up to date

Je LinkedIn profiel is een belangrijke tool om informatie te delen. Het is belangrijk dat alle informatie en gegevens up to date zijn zodat profielbezoekers voorzien zijn van de juiste informatie. Denk onder andere aan een actuele profielfoto, contactgegevens, eventuele updates met nieuwe projecten of prijzen enzovoorts.

 

Gebruik maken van zoekwoorden

Maak gebruik van de juiste zoekwoorden. Niet alleen zoekmachines zoals Google maar ook LinkedIn pikt zoekwoorden op. Gebruik daarom de zoekwoorden waar je (potentiële) klanten op zoeken in je LinkedIn profiel zodat je beter vindbaar wordt.

 

Post regelmatig en deel content

Wees actief en post regelmatig zodat mensen je niet vergeten. Deel relevante maar ook interessante content voor je netwerk. Bedenk hierbij altijd goed wat de toegevoegde waarde is van jouw post en of mensen er aandacht aan zouden besteden.

 

Houd het professioneel en zakelijk

Vergeet niet dat LinkedIn een zakelijk platform is. Plaats er dus geen (persoonlijke) berichten op zoals je dat op andere sociale media platformen zou doen. Deel alleen zakelijke informatie met een persoonlijke noot.

 

Maak connecties

Wees niet bang om connecties te maken. LinkedIn biedt namelijk vele kansen om klanten te vinden of eventuele samenwerkingen. Zorg er dus voor dat je connecties maakt met potentiële klanten en interessante mensen.

 

Wat zijn de dont’s van LinkedIn?

Naast de do’s zijn er natuurlijk ook een aantal don’ts op LinkedIn. Lees snel verder voor de meest gemaakte fouten op LinkedIn.

 

Je connecties spammen

Niets vervelender dan spam berichten in je inbox. Wanneer je spamberichten stuurt naar je connecties is er een grote kans dat deze connecties zich gaan irriteren en in het ergste geval kunnen ze je verwijderen. Het is belangrijk om goede zakenrelaties te onderhouden dus wees zuinig op je netwerk en verstuur geen spam als privébericht.

 

De tijdlijn vol spammen

Het is belangrijk om regelmatig te posten zodat je onder de aandacht blijft maar vermijd spammen. Je kan actief blijven door eens per dag te posten maar geen 5 posts op een dag. Plaats alleen de meest belangrijke of waardevolle berichten zodat je netwerk niet overdonderd wordt. Je kan gebruik maken van LinkedIn Stories voor andere berichten.

 

Niet werkende links plaatsen

Het gebeurt nog regelmatig dat er een post geplaatst wordt maar dat de link niet goed werkt. Controleer dus altijd of je link goed werkt wanneer je dit toevoegt in je bericht. Er is namelijk niets vervelender dan een kapotte link of een verkeerde webpagina.

 

LinkedIn berichten gebruiken als verkoopkanaal

Je wil natuurlijk je bedrijf presenteren op LinkedIn maar promoot niet alleen je producten of diensten om te verkopen. Ook dit kunnen mensen ervaren als spam en daar houdt niemand van. Probeer daarom ook bijvoorbeeld kennis te delen dat relevant is voor je netwerk en klanten.

 

Reacties negeren

Blijf je LinkedIn berichten goed monitoren. Als iemand de moeite doet om een reactie te plaatsen onder een post of een vraag stellen, zorg er dan voor dat je een reactie teruggeeft. Door de kleine interacties kunnen er waardevolle relaties ontstaan.

Heb je ergens vragen over of vraag je je af hoe jij jouw bedrijf onder de aandacht kunt brengen? Neem dan contact met ons op of plan (geheel vrijblijvend) een afspraak.

+31 0475 232823
info@startmetgemak.nl

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

De meest gemaakte fouten bij Facebook Advertenties

‘Adverteren op Facebook werkt niet voor mijn bedrijf!’ Herken jij jezelf hierin? Dan kan dit artikel je wellicht op weg helpen. Facebookadvertenties kunnen effectief bijdragen aan de groei van je..

Lees meer
Tips & Tricks

E-commerce: Instagram en Facebook shopping

Wat is Facebook en Instagram shopping? Zowel Instagram als Facebook zijn vrijwel onmisbaar voor jou als ondernemer. Zeker als je je bedenkt dat er dagelijks 500 miljoen actieve Instagram gebruikers..

Lees meer
Tips & Tricks

Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

Grote kans dat je er al iets over hebt gehoord of uitnodigingen langs hebt zien komen. Een nieuw Social media platform genaamd Clubhouse doet zijn opmars. Maar wat is Clubhouse..

Lees meer

Aan de slag met social media

Aan de slag met jouw social media In dit handboek geven we jou de basis voor jouw social media strategie. Je wordt aan het denken gezet over de doelen van..

Lees meer
Tips & Tricks

Hashtagonderzoek: zo vind je de juiste hashtags

Wat zijn hashtags? Een hashtag (#) zie je vaak onderaan een bericht of in de tekst op social media. Soms zie je complete lappen tekst aan hashtags bij berichten. Maar..

Lees meer