De Facebook-pixel 💡 | Start Met Gemak helpt jou met marketing

De Facebook-pixel 💡

terug

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het en wat kun je ermee?

De Facebook-pixel is een hulpmiddel waarmee je de effectiviteit van je advertenties kunt meten en inzicht krijgt in de acties die hieruit voortkomen.

Met deze pixel zorg je er voor dat jouw advertentie aan de juiste mensen wordt weergeven. Zo kun je ‘targetten’ op mensen die een specifieke pagina hebben bezocht of een gewenste actie op je website hebben uitgevoerd. Daarnaast kun je met de Facebook-pixel de verkoop stimuleren, door de advertentie te weergeven aan mensen die de meeste kans hebben om een aankoop te doen. Last but not least, je meet jouw advertentieresultaten. Je krijgt meer inzicht in de effecten door te meten wat er gebeurt op jouw website wanneer mensen deze te zien krijgen.

facebookpixel

Hoe installeer je de Facebook-pixel?

Je hebt voor het activeren een website (waarvan je de code kunt aanpassen) nodig. Je kunt in gebeurtenisbeheer op jouw pagina een pixel aanmaken. Dit wordt stap voor stap uitgelegd in deze handige installatiegids van Facebook zelf. Wanneer je jouw pixel hebt aangemaakt, ben je klaar om de pixelcode toe te voegen op jouw website. Hier zijn verschillende opties voor: handmatig de code aanpassen, iemand anders jouw code laten aanpassen of partnerintegratie gebruiken.

 

Geïnstalleerd en nu?

De pixel wordt geactiveerd wanneer iemand actie onderneemt op jouw website, zoals het toevoegen van een artikel aan het winkelmandje of het doen van een aankoop. De pixel registreert deze acties (gebeurtenissen) en jij kunt ze bekijken op de Facebook-pixelpagina in Gebeurtenisbeheer. Zoals eerder beschreven, kun je deze klanten nu opnieuw bereiken via Facebook-advertenties.

Lukt het niet helemaal? We helpen je graag.

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Lees hier meer over ons en over onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

Grote kans dat je er al iets over hebt gehoord of uitnodigingen langs hebt zien komen. Een nieuw Social media platform genaamd Clubhouse doet zijn opmars. Maar wat is Clubhouse..

Lees meer

Aan de slag met social media

Aan de slag met jouw social media In dit handboek geven we jou de basis voor jouw social media strategie. Je wordt aan het denken gezet over de doelen van..

Lees meer
Tips & Tricks

Hashtagonderzoek: zo vind je de juiste hashtags

Wat zijn hashtags? Een hashtag (#) zie je vaak onderaan een bericht of in de tekst op social media. Soms zie je complete lappen tekst aan hashtags bij berichten. Maar..

Lees meer

De praktische social media planning

Plan jouw social media content Er zijn talloze templates voor social media planningen te downloaden. Deze zijn vaak zo ingewikkeld dat je er al uren aan kwijt bent om te..

Lees meer

Jouw marketingstrategie op één A4

Jouw marketingstrategie op een A4tje Hoe ga je jouw bedrijf onder de aandacht brengen? Het is lastig om een rode draad te creëren voor jouw marketingactiviteiten. Maar we helpen je..

Lees meer