Google Mijn Bedrijf

vrijdag 3 maart, 2023

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee bedrijven zichzelf kunnen promoten en online vindbaar kunnen maken. Deze tool stelt bedrijven in staat om hun bedrijfsinformatie zoals adres, openingstijden, contactgegevens, foto’s, reviews en meer op Google te vermelden. Dit is niet alleen handig voor potentiële klanten om informatie over je bedrijf te vinden, maar ook voor zoekmachines zoals Google om je bedrijf hoger te rangschikken in zoekresultaten.

In dit artikel gaan we in op de praktische informatie over Google Mijn Bedrijf, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt gebruiken om de vindbaarheid van je website en/of fysieke winkel te vergroten.

Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk?

Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, en als je je bedrijf niet hebt vermeld op Google Mijn Bedrijf, loop je het risico om niet gevonden te worden door potentiële klanten. Google Mijn Bedrijf is een belangrijke tool voor lokale zoekopdrachten, zoals “kapper Amsterdam” of “restaurant Rotterdam”. Als je bedrijf niet vermeld staat op Google Mijn Bedrijf, dan zal het minder waarschijnlijk worden weergegeven in deze zoekopdrachten.

Bovendien kan Google Mijn Bedrijf een belangrijk hulpmiddel zijn voor het verbeteren van de online reputatie van je bedrijf. Klanten kunnen reviews achterlaten op je Google Mijn Bedrijf-pagina, en deze reviews kunnen een belangrijke rol spelen bij het beslissingsproces van potentiële klanten. Positieve reviews kunnen helpen om vertrouwen op te bouwen bij nieuwe klanten, terwijl negatieve reviews je bedrijf kunnen schaden. Door het beheersen van je Google Mijn Bedrijf-profiel kun je de controle houden over je online reputatie.

Hoe maak je een Google Mijn Bedrijf-profiel aan?

Om een Google Mijn Bedrijf-profiel aan te maken, moet je je bedrijf registreren op Google. Volg deze stappen om je Google Mijn Bedrijf-profiel aan te maken:

 1. Ga naar https://www.google.com/business/ en klik op de knop “Nu starten”.
 2. Meld je aan met je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een maken door op de knop “Maak een account” te klikken.
 3. Vul de naam van je bedrijf in en klik op “Volgende”.
 4. Kies de categorie die het beste bij je bedrijf past en klik op “Volgende”.
 5. Vul je bedrijfsadres in. Als je een fysieke winkel hebt, moet je je adres invullen. Als je een online bedrijf hebt, kun je ervoor kiezen om je adres niet te vermelden door “Ik lever goederen en diensten aan mijn klanten” te selecteren.
 6. Voeg de contactgegevens van je bedrijf toe, zoals je telefoonnummer en website.
 7. Kies of je je bedrijfslocatie wilt weergeven op Google Maps.
 8. Bevestig dat je geautoriseerd bent om je bedrijf te beheren en klik op “Volgende”.
 9. Kies de manier waarop je wilt verifiëren dat je de eigenaar of beheerder bent van je bedrijf. Dit kan via een postkaart die naar je bedrijfsadres wordt gestuurd, een telefoontje naar het vermelde telefoonnummer of directe verificatie als je al een website hebt geverifieerd via Google Search Console.
 10. Nadat je je bedrijf hebt geverifieerd, kun je je profiel voltooien door het toevoegen van foto’s van je bedrijf, informatie over openingstijden, diensten, reviews en meer. Het is belangrijk om je profiel zo volledig mogelijk te maken, zodat klanten alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om contact met je op te nemen of je te bezoeken.

Tips voor het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-profiel

 1. Houd je profiel up-to-date: Zorg ervoor dat je profiel altijd up-to-date is met actuele informatie over je bedrijf, zoals openingstijden en contactgegevens. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en kan ook helpen om je ranking te verbeteren.
 2. Voeg foto’s toe: Voeg foto’s toe van je bedrijf, producten en diensten om je profiel aantrekkelijker te maken voor potentiële klanten. Zorg ervoor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn en een accuraat beeld geven van je bedrijf.
 3. Verzamel reviews: Reviews zijn een belangrijk onderdeel van je Google Mijn Bedrijf-profiel en kunnen helpen om de reputatie van je bedrijf te verbeteren. Moedig klanten aan om reviews achter te laten op je profiel en reageer op alle reviews om te laten zien dat je betrokken bent bij je klanten.
 4. Maak gebruik van Google Posts: Google Posts is een functie binnen Google Mijn Bedrijf waarmee je berichten kunt plaatsen over nieuws, evenementen en aanbiedingen. Maak gebruik van deze functie om je klanten op de hoogte te houden van wat er gaande is binnen je bedrijf.
 5. Gebruik zoekwoorden: Het is belangrijk om zoekwoorden op te nemen in je profielomschrijving en in de informatie die je verstrekt. Dit helpt zoekmachines zoals Google om je bedrijf te vinden voor relevante zoekopdrachten.

Het effect van Google Mijn Bedrijf op de vindbaarheid van je website en/of fysieke winkel

Het hebben van een Google Mijn Bedrijf-profiel kan een aanzienlijk effect hebben op de vindbaarheid van je website en/of fysieke winkel. Als je je profiel goed hebt geoptimaliseerd met accurate en relevante informatie, zoekwoorden, foto’s en reviews, zal Google je bedrijf hoger rangschikken in zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten.

Bovendien zal je Google Mijn Bedrijf-profiel verschijnen in de lokale zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten, zoals “kapper Amsterdam”. Dit betekent dat als iemand in de buurt op zoek is naar een kapper, jouw bedrijf bovenaan de lijst zal staan.

Google Mijn Bedrijf is een belangrijke tool voor het verbeteren van de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf. Door het voltooien en optimaliseren van je profiel, kun je ervoor zorgen dat potentiële klanten alle informatie hebben die ze nodig hebben om contact met je op te nemen of je te bezoeken.

Daarnaast kan Google Mijn Bedrijf helpen om de reputatie van je bedrijf te verbeteren door het verzamelen van reviews en het tonen van je bedrijf in de lokale zoekresultaten. Het is belangrijk om je profiel up-to-date te houden en gebruik te maken van alle beschikbare functies, zoals Google Posts, om je klanten op de hoogte te houden van wat er gaande is binnen je bedrijf.

Kortom, als je een lokaal bedrijf hebt, is Google Mijn Bedrijf een essentieel onderdeel van je online marketingstrategie en kan het helpen om meer klanten naar je winkel te trekken.

Hoe website snelheid de gebruikerservaring beïnvloedt

In het digitale tijdperk van vandaag speelt de snelheid van een website een cruciale rol in het bepalen van de gebruikerservaring. Een snelle website kan het verschil betekenen tussen een tevreden bezoeker en een die je site verlaat nog voordat je content geladen is....

3 zoekmachine marketing tools voor een super positie (SEMrush, Ahrefs, Majestic)

Een gedetailleerde vergelijking van de top Online Marketing Zoekmachine Tools: SEMrush, Ahrefs en Majestic In de digitale wereld van vandaag is online marketing de sleutel tot het vestigen van een sterke online aanwezigheid en het bereiken van uw doelgroep. Het succes...

SSL certificaat, wat is het?

Wat is een SSL-certificaat Misschien zegt de term SSL-certificaat je niet veel maar je hebt het vast wel eens gezien op een website. Het is te herkennen aan het slotje vooraan in de adresbalk. SSL-certificaat (oftewel: Secure Sockets Layer) is een bestand dat voor een...

Een goeie tekst schrijven: zo doe je dat!

Een goede website is essentieel voor elk bedrijf dat online zichtbaar wil zijn en klanten wil aantrekken. Maar wat maakt een website succesvol? Veel mensen denken dat het draait om mooie foto's en een aantrekkelijk ontwerp. Hoewel deze aspecten zeker belangrijk zijn,...

Is er verschil tussen een column en een blog?

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben geen flauw idee wat het verschil is tussen een column en een blog. Ze lijken misschien op elkaar, maar ze hebben totaal verschillende persoonlijkheden. Een column is een kort stukje tekst dat meestal wordt geschreven...

Een blogpagina op je website. Zinvol of onzin?

Als eigenaar van een website vraag je je misschien af of het de moeite waard is om een ​​blogsectie op te nemen op je site. Bloggen kan immers tijdrovend zijn en het kan lastig zijn om de juiste inhoud te produceren die je publiek aanspreekt. Maar is bloggen op je...

De perfecte domeinnaam, bestaat het nog?

Wil jij een fantastische domeinnaam voor je bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Geen paniek! Het bedenken van een sterke domeinnaam is als het vinden van een naald in een hooiberg, maar dan zonder het stekenrisico. Misschien heb je al uren of dagen gepiekerd,...

Zo herken je een goede website

Je hebt vast wel eens een website bezocht waarvan je dacht: "wat een chaos!" of "waar moet ik in hemelsnaam beginnen?". Een website kan een geweldige tool zijn om jezelf of je bedrijf online te presenteren, maar alleen als het goed is gemaakt. Dus, waar moet een...

5 redenen om Google Analytics te koppelen aan WordPress

Google Analytics is een handige tool die diepgaande inzichten biedt in de prestaties van je app of website. Het kan enige tijd kosten voordat je begrijpt hoe deze tool werkt en wat de voordelen zijn, maar dat is het zeker waard. We bespreken eerst 5 redenen om Google...

Hoe schrijf je een killer ‘over ons’ pagina?

Ik weet het, het is niet bepaald de meest sexy pagina op je website. Maar toch is het belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden. Het is namelijk dé pagina waar je je bedrijf kunt neerzetten als menselijk en vertrouwenswaardig. In dit artikel geef ik je...

Google Page Experience Update – Wat is het?

Google vindt de ervaring die een bezoeker op een website heeft ontzettend belangrijk. Daarom komt de populaire zoekmachine vanaf deze maand met een nieuwe update om dit te optimaliseren voor de website bezoeker. Maar wat houdt de page experience in? Wat betekent dit...

Google Ads vs. SEO: Starten met online marketing

Wil jij gaan starten met online marketing? Dan ken je deze begrippen misschien wel: SEA (Search Engine Advertising / Google Ads) en SEO (Search Engine Optimization). Eigenlijk staan ze allebei gewoon voor bovenaan in Google gevonden worden. Maar er zijn dus twee...

Hoe werken domeinnamen en hosting?

Domeinnamen en hosting zorgen ervoor dat jouw website online is. We leggen je zo simpel eenvoudig mogelijk uit hoe dit in zijn werk gaat. Wat is een domeinnaam? Jouw domeinnaam is een uniek adres op het internet. Onze domeinnaam is startmetgemak.nl. Normaal gesproken...

7 tips om goede teksten te schrijven

Mooie foto's en goede teksten maken een website. In dit artikel gaan we het hebben over de kracht van goede teksten. Een goede tekst spreekt jouw doelgroep aan, is gemakkelijk te lezen en zet aan tot actie. We geven je 7 praktische tips om teksten te schrijven. 1....

10 tips om jouw website te verbeteren!

Wij hebben 10 praktische tips voor je verzameld waarmee je jouw website kunt verbeteren. Of het nu gaat om het versnellen van de laadtijd, het gebruik van sterke afbeeldingen of het creëren van een duidelijke navigatie, met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw...

Gerelateerde artikelen

Hoe website snelheid de gebruikerservaring beïnvloedt

Hoe website snelheid de gebruikerservaring beïnvloedt

In het digitale tijdperk van vandaag speelt de snelheid van een website een cruciale rol in het bepalen van de gebruikerservaring. Een snelle website kan het verschil betekenen tussen een tevreden bezoeker en een die je site verlaat nog voordat je content geladen is....

SSL certificaat, wat is het?

SSL certificaat, wat is het?

Wat is een SSL-certificaat Misschien zegt de term SSL-certificaat je niet veel maar je hebt het vast wel eens gezien op een website. Het is te herkennen aan het slotje vooraan in de adresbalk. SSL-certificaat (oftewel: Secure Sockets Layer) is een bestand dat voor een...

Een goeie tekst schrijven: zo doe je dat!

Een goeie tekst schrijven: zo doe je dat!

Een goede website is essentieel voor elk bedrijf dat online zichtbaar wil zijn en klanten wil aantrekken. Maar wat maakt een website succesvol? Veel mensen denken dat het draait om mooie foto's en een aantrekkelijk ontwerp. Hoewel deze aspecten zeker belangrijk zijn,...

Is er verschil tussen een column en een blog?

Is er verschil tussen een column en een blog?

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben geen flauw idee wat het verschil is tussen een column en een blog. Ze lijken misschien op elkaar, maar ze hebben totaal verschillende persoonlijkheden. Een column is een kort stukje tekst dat meestal wordt geschreven...