Vier tips voor jouw Social Media strategie 🔍 | Start Met Gemak

Vier tips voor jouw Social Media strategie 🔍

terug

Een effectieve Social Media strategie

Voelt Social Media voor jou als een verplichting en een last? Maak het jezelf dan niet te ingewikkeld en ga aan de slag met deze praktische tips.

1. Zorg ervoor dat jouw berichten aansluiten bij de interesses van jouw doelgroep.

Ga niet alleen jouw product of dienst verkopen. Onderzoek wat jouw doelgroep bezig houdt en plaats daar berichten over. Deel ook relevante trends en ontwikkelingen, zo laat je volgers zien dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voor alle ins en outs over jouw vakgebied.

 

social media strategie

2. Actief op Instagram? Maak een bedrijfsprofiel aan.

Je kunt hiermee namelijk de statistieken van jouw pagina, berichten en verhalen bekijken. Je kunt bij instellingen gemakkelijk overstappen op een bedrijfsprofiel, je hebt hier alleen een Facebook bedrijfspagina voor nodig. 💡

 

3. Plaats berichten op het juiste tijdstip.

Je kunt bij Instagram en Facebook in statistieken bekijken wanneer jouw volgers het vaakst online zijn. Zo krijg je meer bereik.

 

4. Tenslotte draait het allemaal om structuur en regelmaat, houd vol!

Doe liever één ding compleet dan alles maar half. Maak het jezelf niet te moeilijk.

 

Kom je er niet uit en heb je behoefte aan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Neem gerust contact met ons op!

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Lees hier meer over ons en over onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

Grote kans dat je er al iets over hebt gehoord of uitnodigingen langs hebt zien komen. Een nieuw Social media platform genaamd Clubhouse doet zijn opmars. Maar wat is Clubhouse..

Lees meer

Aan de slag met social media

Aan de slag met jouw social media In dit handboek geven we jou de basis voor jouw social media strategie. Je wordt aan het denken gezet over de doelen van..

Lees meer
Tips & Tricks

Hashtagonderzoek: zo vind je de juiste hashtags

Wat zijn hashtags? Een hashtag (#) zie je vaak onderaan een bericht of in de tekst op social media. Soms zie je complete lappen tekst aan hashtags bij berichten. Maar..

Lees meer

De praktische social media planning

Plan jouw social media content Er zijn talloze templates voor social media planningen te downloaden. Deze zijn vaak zo ingewikkeld dat je er al uren aan kwijt bent om te..

Lees meer

Jouw marketingstrategie op één A4

Jouw marketingstrategie op een A4tje Hoe ga je jouw bedrijf onder de aandacht brengen? Het is lastig om een rode draad te creëren voor jouw marketingactiviteiten. Maar we helpen je..

Lees meer