Vier tips voor jouw Social Media strategie 🔍 | Start Met Gemak

Vier tips voor jouw Social Media strategie 🔍

terug

Een effectieve Social Media strategie

Voelt Social Media voor jou als een verplichting en een last? Maak het jezelf dan niet te ingewikkeld en ga aan de slag met deze praktische tips.

1. Zorg ervoor dat jouw berichten aansluiten bij de interesses van jouw doelgroep.

Ga niet alleen jouw product of dienst verkopen. Onderzoek wat jouw doelgroep bezig houdt en plaats daar berichten over. Deel ook relevante trends en ontwikkelingen, zo laat je volgers zien dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voor alle ins en outs over jouw vakgebied.

 

social media strategie

2. Actief op Instagram? Maak een bedrijfsprofiel aan.

Je kunt hiermee namelijk de statistieken van jouw pagina, berichten en verhalen bekijken. Je kunt bij instellingen gemakkelijk overstappen op een bedrijfsprofiel, je hebt hier alleen een Facebook bedrijfspagina voor nodig. 💡

 

3. Plaats berichten op het juiste tijdstip.

Je kunt bij Instagram en Facebook in statistieken bekijken wanneer jouw volgers het vaakst online zijn. Zo krijg je meer bereik.

 

4. Tenslotte draait het allemaal om structuur en regelmaat, houd vol!

Doe liever één ding compleet dan alles maar half. Maak het jezelf niet te moeilijk.

 

Kom je er niet uit en heb je behoefte aan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Neem gerust contact met ons op!

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Lees hier meer over ons en over onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Do’s en dont’s van LinkedIn

LinkedIn is een krachtig platform om zowel jezelf als je bedrijf zichtbaar te maken bij je doelgroep en tevens je netwerk uit te breiden. Daarom geven wij wat praktische tips..

Lees meer
Tips & Tricks

De meest gemaakte fouten bij Facebook Advertenties

‘Adverteren op Facebook werkt niet voor mijn bedrijf!’ Herken jij jezelf hierin? Dan kan dit artikel je wellicht op weg helpen. Facebookadvertenties kunnen effectief bijdragen aan de groei van je..

Lees meer
Tips & Tricks

E-commerce: Instagram en Facebook shopping

Wat is Facebook en Instagram shopping? Zowel Instagram als Facebook zijn vrijwel onmisbaar voor jou als ondernemer. Zeker als je je bedenkt dat er dagelijks 500 miljoen actieve Instagram gebruikers..

Lees meer
Tips & Tricks

Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

Grote kans dat je er al iets over hebt gehoord of uitnodigingen langs hebt zien komen. Een nieuw Social media platform genaamd Clubhouse doet zijn opmars. Maar wat is Clubhouse..

Lees meer

Aan de slag met social media

Aan de slag met jouw social media In dit handboek geven we jou de basis voor jouw social media strategie. Je wordt aan het denken gezet over de doelen van..

Lees meer