Vier tips voor jouw Social Media strategie ๐Ÿ” | Start Met Gemak

Vier tips voor jouw Social Media strategie ๐Ÿ”

terug

Een effectieve Social Media strategie

Voelt Social Media voor jou als een verplichting en een last? Maak het jezelf dan niet te ingewikkeld en ga aan de slag met deze praktische tips.

1. Zorg ervoor dat jouw berichten aansluiten bij de interesses van jouw doelgroep.

Ga niet alleen jouw product of dienst verkopen. Onderzoek wat jouw doelgroep bezig houdt en plaats daar berichten over. Deel ook relevante trends en ontwikkelingen, zo laat je volgers zien dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voor alle ins en outs over jouw vakgebied.

 

social media strategie

2. Actief op Instagram? Maak een bedrijfsprofiel aan.

Je kunt hiermee namelijk de statistieken van jouw pagina, berichten en verhalen bekijken. Je kunt bij instellingen gemakkelijk overstappen op een bedrijfsprofiel, je hebt hier alleen een Facebook bedrijfspagina voor nodig. ๐Ÿ’ก

 

3. Plaats berichten op het juiste tijdstip.

Je kunt bij Instagram en Facebook in statistieken bekijken wanneer jouw volgers het vaakst online zijn. Zo krijg je meer bereik.

 

4. Tenslotte draait het allemaal om structuur en regelmaat, houd vol!

Doe liever รฉรฉn ding compleet dan alles maar half. Maak het jezelf niet te moeilijk.

 

Kom je er niet uit en heb je behoefte aan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Neem gerust contact met ons op!

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Leesย hier meer over onsย en overย onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Dit moet je weten over de nieuwe Facebook lay-out

Vanaf deze maand verplicht Facebook gebruikers om de nieuwe lay-out te gebruiken. Maar wat is er zo speciaal aan deze lay-out? Er zijn eigenlijk geen grote veranderingen, het lijkt heel..

Lees meer
Tips & Tricks

De Facebook-pixel ๐Ÿ’ก

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het en wat kun je ermee? De Facebook-pixel is een hulpmiddel waarmee je de effectiviteit van je advertenties kunt..

Lees meer
Tips & Tricks

Vijf starters tips voor jouw bedrijfspagina op Instagram! ๐Ÿ“ธ

Korte praktische tips om aan de slag te gaan met jouw zakelijke Instagram. 1. Begin met het bedenken van een strategie of doel. Wat wil je bereiken met jouw kanaal?..

Lees meer