5 Tips voor jouw zakelijke Instagram pagina | Start Met Gemak

Vijf starters tips voor jouw bedrijfspagina op Instagram! 📸

terug

Korte praktische tips om aan de slag te gaan met jouw zakelijke Instagram.

1. Begin met het bedenken van een strategie of doel.

Wat wil je bereiken met jouw kanaal? Stel SMART doelstellingen op en controleer ook tussentijds of het de goede kant op gaat. Om ook echt bewust bezig te blijven met deze doelstellingen kun je ze bijvoorbeeld ergens zichtbaar ophangen.

 

2. Onderzoek wat jouw doelgroep interessant vindt.

Bekijk eens andere accounts binnen jouw branche, welke soorten berichten doen het goed en welke hashtags worden gebruikt?Vraag ook gerust direct aan jouw volgers waar ze behoefte aan hebben.

 

3. Vraag jezelf af waarom jouw doelgroep jouw account moet gaan volgen.

Is het duidelijk wat je doet en biedt jouw account meerwaarde voor de volger? Het is niet interessant om alleen maar te informatie te zenden, het is belangrijk om interactie te creëren met jouw volgers.💡

 

4. Zorg voor een groot bereik.

Het aantal volgers zegt niet alles, het heeft namelijk geen zin om lukraak iedereen te gaan volgen in de hoop dat ze jou terug volgen. Wanneer jouw volgers zich niet in jouw doelgroep bevinden, bereik je namelijk weinig resultaat. Je moet daarom zorgen dat je gevonden wordt door jouw doelgroep, dat kun je doen door hashtags te gebruiken in jouw stories en posts. Of door jouw  netwerk te vragen of zij jouw account willen uitlichten via hun (relevante) kanalen.

 

5. Tenslotte, houd jouw feed overzichtelijk en zorg voor structuur en regelmaat. 📅

Hulp nodig? Stuur ons gerust een berichtje!

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Lees hier meer over ons en over onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Dit moet je weten over de nieuwe Facebook lay-out

Vanaf deze maand verplicht Facebook gebruikers om de nieuwe lay-out te gebruiken. Maar wat is er zo speciaal aan deze lay-out? Er zijn eigenlijk geen grote veranderingen, het lijkt heel..

Lees meer
Tips & Tricks

De Facebook-pixel 💡

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het en wat kun je ermee? De Facebook-pixel is een hulpmiddel waarmee je de effectiviteit van je advertenties kunt..

Lees meer
Tips & Tricks

Vier tips voor jouw Social Media strategie 🔍

Een effectieve Social Media strategie Voelt Social Media voor jou als een verplichting en een last? Maak het jezelf dan niet te ingewikkeld en ga aan de slag met deze..

Lees meer