5 Tips voor jouw zakelijke Instagram pagina | Start Met Gemak

Vijf starters tips voor jouw bedrijfspagina op Instagram! 📸

terug

Korte praktische tips om aan de slag te gaan met jouw zakelijke Instagram.

1. Begin met het bedenken van een strategie of doel.

Wat wil je bereiken met jouw kanaal? Stel SMART doelstellingen op en controleer ook tussentijds of het de goede kant op gaat. Om ook echt bewust bezig te blijven met deze doelstellingen kun je ze bijvoorbeeld ergens zichtbaar ophangen.

 

2. Onderzoek wat jouw doelgroep interessant vindt.

Bekijk eens andere accounts binnen jouw branche, welke soorten berichten doen het goed en welke hashtags worden gebruikt?Vraag ook gerust direct aan jouw volgers waar ze behoefte aan hebben.

 

3. Vraag jezelf af waarom jouw doelgroep jouw account moet gaan volgen.

Is het duidelijk wat je doet en biedt jouw account meerwaarde voor de volger? Het is niet interessant om alleen maar te informatie te zenden, het is belangrijk om interactie te creëren met jouw volgers.💡

 

4. Zorg voor een groot bereik.

Het aantal volgers zegt niet alles, het heeft namelijk geen zin om lukraak iedereen te gaan volgen in de hoop dat ze jou terug volgen. Wanneer jouw volgers zich niet in jouw doelgroep bevinden, bereik je namelijk weinig resultaat. Je moet daarom zorgen dat je gevonden wordt door jouw doelgroep, dat kun je doen door hashtags te gebruiken in jouw stories en posts. Of door jouw  netwerk te vragen of zij jouw account willen uitlichten via hun (relevante) kanalen.

 

5. Tenslotte, houd jouw feed overzichtelijk en zorg voor structuur en regelmaat. 📅

Hulp nodig? Stuur ons gerust een berichtje!

 

Start met Gemak is er voor mensen die passie hebben voor het ondernemerschap. Starter of doorgewinterde ondernemer; wij maken geen onderscheid. Wij zijn van mening dat professionele marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wil je weten hoe? Lees hier meer over ons en over onze werkwijze.

Meer over dit onderwerp:

Tips & Tricks

Wat is Clubhouse en wat kun je ermee?

Grote kans dat je er al iets over hebt gehoord of uitnodigingen langs hebt zien komen. Een nieuw Social media platform genaamd Clubhouse doet zijn opmars. Maar wat is Clubhouse..

Lees meer

Aan de slag met social media

Aan de slag met jouw social media In dit handboek geven we jou de basis voor jouw social media strategie. Je wordt aan het denken gezet over de doelen van..

Lees meer
Tips & Tricks

Hashtagonderzoek: zo vind je de juiste hashtags

Wat zijn hashtags? Een hashtag (#) zie je vaak onderaan een bericht of in de tekst op social media. Soms zie je complete lappen tekst aan hashtags bij berichten. Maar..

Lees meer

De praktische social media planning

Plan jouw social media content Er zijn talloze templates voor social media planningen te downloaden. Deze zijn vaak zo ingewikkeld dat je er al uren aan kwijt bent om te..

Lees meer

Jouw marketingstrategie op één A4

Jouw marketingstrategie op een A4tje Hoe ga je jouw bedrijf onder de aandacht brengen? Het is lastig om een rode draad te creëren voor jouw marketingactiviteiten. Maar we helpen je..

Lees meer